Relatiegeschenken voor iedereen

Voor veel bedrijven zijn relatiegeschenken een vaste kostenpost rond kerst en bij klantjubilea. Het is lastig om relaties een cadeau te geven dat uniek is en dat ze blijven herinneren. Maar als je dan als organisatie geld uitgeeft aan relatiegeschenken dan heeft het wel zin om ervoor te zorgen dat je iets geeft dat zal bijdragen aan de relatie met klanten.

Als het mogelijk is, zoek dan iets uit dat perfect afgericht is op de klant. Als je een goede relatie hebt met een klant dan weet je of deze wel of niet drinkt, welke sporten ze beoefenen en misschien nog wel meer. Hier kan je op in spelen. Natuurlijk heeft niet iedereen de tijd en ruimte in zijn of haar schema om op zoek te gaan naar deze persoonlijke cadeaus. Wat je kan doen is de interesses van de klanten op een rijtje zetten en een secretaresse of office manager vragen om hulp. Daarnaast kan je ook makkelijk in een half uurtje tijd alles online kopen, waarbij je veel tijd bespaart ten opzichte van naar winkels gaan.

Relatiegeschenken worden niet alleen met kerst gegeven. Veel organisaties en ondernemers geven ook graag een geschenk als ze al een bepaald aantal jaar zaken doen met een bepaalde klanten. Klanten die veel volume kopen over een bepaalde tijd of klanten die veel uren afnemen, dat zijn klanten die je wil behouden. Dan is het niet vreemd dat een organisatie dat probeert te bereiken door middel van de relatie tussen klant en bedrijf wat intiemer te maken.

Naast het gebruik maken van geschenken om de band tussen klant en bedrijf beter te maken zijn er ook veel organisaties die kiezen voor zakenlunches en zakendiners. Tijdens het genot van een drankje en een hapje worden dan de zaken besproken. Meestal duurt zo’n vergadering niet de gehele lunch of diner waardoor daarna het zakengezicht wordt afgezet. Hierdoor leert men de klant ook beter kennen. Bent u op zoek naar relatiegeschenken? Kijk dan eens op de webshop van Maxilia!